Page View noscript
Konyhai kürtőskalács készítő

(Sütés )

0
Cikkszám: 564153142

Tulajdonságok:
Garancia: 1 év
brand: Perfect Home
Kockázatmentes vásárlás: 14 nap pénzvisszafizetési garancia
Gyors kiszállítás: 2-7 munkanap
Választható ajándékok: Dec. 20. éjfélig beérkező rendelések esetén GLS-el
Raktárkészlet: Raktáron

Konyhai kürtőskalács készítő

5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta karamellizált cukormázzal. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők.

Szállítási díjak:
  • Futárszolgálat: 1880 Ft
-300 Ft barion vagy banki előreutalás esetén
Teljes leírás megtekintése...
Raktáron
Szállítás 2-3 munkanap
2 990 Ft
× A terméket forgalmazza és szállítja a(z) Lenadel Team Kft.

Tekintse meg a partnerünk szerződési feltételeire, garanciára és az ÁSZF-re vonatkozó információit

Rendelési információk
Technikai információk

5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. A kürtőskalács több, mint édesség. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta és karamellizált cukor. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. Lehet vaníliás, diós, kókuszos, csokoládés, vagy eper darabos. Fogyaszthatod melegen, de hidegen is nagyszerű. Igazi gasztronómiai élmény.


1)Elkészítése tűzhelyen:
Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só.


Egy kevés langyos tejhez hozzá adunk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően jól kikeverjük a tojássárgával, a liszttel, a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit kb. a duplájára kelesztünk. Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megolajazzuk, majd körbe-körbe rátekerjük a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedjék egymást!


1) A kis fém tálkába annyi olajat öntünk, hogy éppen beleérjenek a kalácsok. Közepes lángon felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen forgatva egyenletesen pirosra sütjük benne a tésztát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lehuppan. A még meleg kalácsot diós / fahéjas cukorba, vagy cukros kókuszreszelékbe forgatjuk. Egyszerre két kürtös fér a tálcába, így amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.


2) Az elkészítés módja faszénnel:
Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.)


A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön.


A kürtöskalács-fa méretei:
hossza: 35 cm, ebből nyél: 17 cm sütőrész: 16,5 cm, átmérője: 4 cm

MPL Házhozszállítás előre fizetéssel: 
1,390 Ft 

MPL Házhozszállítás utánvéttel:  
1,690 Ft 

Személyes átvétel (Csepeli raktárunkban)
Ingyenes
H, K. CS 8-12,00h

Termék leírás:

5 db-os házi kürtőskalács készítő konyhai felhasználásra, de a kertben is tudod használni. A kürtőskalács több, mint édesség. Tradicionális hazai étel, ami egy egyszerűen megsütött kelt tészta és karamellizált cukor. A finom kürtőskalács tésztát vékony, kígyószerű csíkokra kell nyújtani, majd szépen feltekerni az előre beolajozott fa hengerekre. A sütés közben folyamatosan forgatni kell a kis kalácsokat, hiszen 2-3 perc alatt meg is sülnek. Ezután könnyen le lehet csúsztatni egy tálba, hagyni kell egy kicsit hűlni és utána, jöhet a kürtőskalács ízesítése, vagyis az elengedhetetlen cukor és a különféle ízesítők. Lehet vaníliás, diós, kókuszos, csokoládés, vagy eper darabos. Fogyaszthatod melegen, de hidegen is nagyszerű. Igazi gasztronómiai élmény.

1)Elkészítése tűzhelyen:
Hozzávalók: 500 g liszt, 50 g cukor, 1 tojássárgája, 20 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, tej, pici só.

Egy kevés langyos tejhez hozzá adunk cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően jól kikeverjük a tojássárgával, a liszttel, a csipet sóval és az olvasztott vajjal. Puha tésztát készítünk belőle, amit kb. a duplájára kelesztünk. Ezután vékonyra nyújtjuk és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A sütőfát megolajazzuk, majd körbe-körbe rátekerjük a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedjék egymást!

1) A kis fém tálkába annyi olajat öntünk, hogy éppen beleérjenek a kalácsok. Közepes lángon felmelegítjük a tűzhelyen. A rudakat a forró olajba helyezzük és a tűzhelyen forgatva egyenletesen pirosra sütjük benne a tésztát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lehuppan. A még meleg kalácsot diós / fahéjas cukorba, vagy cukros kókuszreszelékbe forgatjuk. Egyszerre két kürtös fér a tálcába, így amíg azok sülnek, a másik két rúdra készítsük elő a következő adagot.

2) Az elkészítés módja faszénnel:
Hozzávalók: 500 g liszt, 60 g cukor, 2 tojás, 30 g élesztő, 50 g olvasztott vaj, 2,5dl tej, pici só, (fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.)

A langyos tejhez hozzá adjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük. Az olvasztott vajat és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor már karamellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésekbe forgatjuk, pl. fahéj, vanília, dió, kókusz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd leütjük a fát. Ha a tészta megsült és a sütőrúd be volt olajozva, a kész kalács egyszerűen lejön.

A kürtöskalács-fa méretei:
hossza: 35 cm, ebből nyél: 17 cm sütőrész: 16,5 cm, átmérője: 4 cm

Szállítási információk:

MPL Házhozszállítás előre fizetéssel: 
1,390 Ft 

MPL Házhozszállítás utánvéttel:  
1,690 Ft 

Személyes átvétel (Csepeli raktárunkban)
Ingyenes
H, K. CS 8-12,00h

0,00
0 felhasználó értékelte
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Tulajdonság Érték
Garancia 1 év
brand Perfect Home
Kockázatmentes vásárlás 14 nap pénzvisszafizetési garancia
Gyors kiszállítás 2-7 munkanap
Választható ajándékok Dec. 20. éjfélig beérkező rendelések esetén GLS-el
Raktárkészlet Raktáron

Felhasználói vélemény

Név*
E-mail*
Tartalom
Előnyök
Hátrányok
Írja meg az előnyöket és hátrányokat, minden pontot új sorba.
Értékelés:
Tegyél fel egy kérdést, vagy mondd el véleményed