Page View noscript
MWorld Magyarország Zrt.
 • Cégnév: MWorld Magyarország Zrt.
 • Cégjegyzékszám: 01-10-048042
 • Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
 • Adószám: 24881618-2-43
 • Székhely: 1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33.
 • Ügyfélszolálati telefonszám: 3615858777
 • Ügyfélszolgálati e-mail cím: info@marketworld.hu
Átvételi módok

5. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

5.1. Személyes átvétel
Lehetősége van arra, hogy a megrendelt termékeket budapesti ügyfélszolgálatunkon (1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33.) személyesen, vagy az Ön által megjelölt személy vegye át. A megrendelt termék átvételének lehetséges időpontjáról, a termék beérkezését követően automatikus e-mailt küldünk a megadott e-mail címre.
Ügyfélszolgálat címe:

 • H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33./A

Ügyfélszolgálat nyitvatartási idő:

 • hétfő - kedd – csütörtök: 9-18 óra
 • szerda – péntek: 8 - 16 óra

5.2. Házhozszállítás
A házhozszállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítási módozatot külön szolgáltatásként van lehetőség megrendelni, amely a rendeléshez kapcsolódó számlán külön tételként fog megjelenni. A szállítás Magyarország egész területén hétfőtől péntekig, munkanapokon és munkaidőben történik. A megrendelt termékek kiszállítását futárszolgálattal végezzük.
5.3. Az áruházban megrendelt termékeket (kérjük feltétlenül tüntesse fel a pontos címet és elérhetőségeit) - a megadott határidőn belül kérésére, megbízott futárszolgálattal házhoz szállíttatjuk. Az előzetesen jelzett időpontban át nem vett terméket, a kézbesítést a következő munkanapon kíséreljük meg.
5.4. Kis méretű termékek rendelése esetén 48 órán belül, nagyháztartási gépek esetében 72 órán belül, raktárkészlettől függően, vállaljuk a termék kiszállítását.
5.5. Csomagolási költséget nem számolunk fel, a szállítási költség azonban a vásárlót terheli.
5.6. Csomagátvétel FoxPost csomagautomatában
FoxPost csomagautomatákba történő szállítás esetén a helyszíne csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. FoxPost automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 25 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a legnagyobb rekesz méretét, amely 60 x 36 x 62 cm nagyságú csomag befogadására alkalmas. A csomag automatába történő elhelyezésről a szolgáltató SMS üzenet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez.
5.7. Csomagátvétel MPL csomagautomatában
MPL csomagautomatába történő szállítás esetén a helyszínen csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. MPL automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 20 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a 50x31x35 cm-es méretet. A csomag automatába történő elhelyezésről a szolgáltató SMS üzenet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez. A csomagot 2 napig kerül tárolásra az automatában.
5.8. Csomagátvétel Coop – MOL PostaPonton
A rendelt termék szállítása kérhető Coop és MOL PostaPontokra. A MOL PostaPontok 24 órában, míg a Coop PostaPontok 12 órás nyitvatartással működnek. A csomagok mérete nem haladhatja meg a 20 kg-ot. A csomagokra 5-10 napos várakozási idő kérhető, és a csomag beérkezéséről a szolgáltató SMS-ben vagy e-mail küld értesítést.
5.9. Csomagátvétel postahivatalban
A postára rendelt csomagok súlya maximum 30 kg, és a csomag legkisebb oldalának mérete maximum 12x17,5 cm, leghosszabb mérete maximum 200 cm lehet, és a hosszúság + szélesség + magasság együttesen nem haladhatja meg a 300 cm-t. Postahivatalokban készpénzes és bankkártyás fizetési is megoldott. A csomag átvételéről a szolgáltató SMS-t vagy e-mailt küld, és az értesítést követően 5 nap áll rendelkezésre a csomag átvételére.

A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek.
5.11. Vásárlónak vállalnia kell a kiszállított termék átvételét, és azt aláírással szükséges igazolnia.  Átvételkor meg kell győződni arról, hogy a rendelt termék került kiszállításra a megrendelt mennyiségben és minőségben. A mennyiségi és az azonnal észlelhető minőségi kifogását (pl. sérült doboz), haladéktalanul jelezze a szállítónak, aki jegyzőkönyvet fog készíteni. Elmaradt jegyzőkönyv hiányában utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
5.12. Az átvétel előtt mindig vizsgálja meg a futár jelenlétében, hogy a küldemény csomagolásán látható-e sérülés, benyomódás, a csomag bontatlan állapotban van.
A futár a helyszínen maximálisan 5 percet tud várni. A csomag tartalmi ellenőrzésére, szétszedésre/beüzemelésre/összerakásra, telepítésre stb. nincs lehetőség.
Amennyiben a csomag külsőleg sérült, a futár kérésre megvárja a felbontást és szükség esetén jegyzőkönyvet vesz fel. Reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha arról jegyzőkönyv készült a futár jelenlétében.
5.13. Amennyiben nincs lehetőség a terméket kibontani és a készülék sérült, kérjük jelezze a sérülés tényét az átvétel napján az info@marketworld.hu e-mail címre.

6. SZÁMLÁZÁS, FIZETÉSI MÓDOK

6.1. A számlát minden esetben a MarketWorld webáruház tulajdonosa, az MWorld Magyarország Zrt. állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és a szállítási költséget.
6.2. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül van lehetőség választani.
• Készpénz: Kiszállítás alkalmával, az áru átvételekor a szállítónál készpénzben, a kiállított számla alapján. Ügyfélszolgálaton történő átvételnél az ügyfélszolgálati irodában készpénzben vagy bankkártyával. (Visa; Visa Electron; Master Card; Maestro; V Pay)
• Átutalással: A kiszállítást megelőzően banki átutalással az MWorld Magyarország Zrt.bankszámlájára, előlegbekérő alapján.
• Online bankkártyás fizetés: A rendelés véglegesítése után, az OTP portáljára irányítva van lehetőség online bankkártyás fizetésre.

Elállás joga

A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

8.1. Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg.
8.1.1. A vásárló (kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az áru átvételét követő 14 napon belül (naptári nap) indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik, mely a vállalkozás és a fogyasztó között létrejött szerződésre vonatkozik.
8.1.2. A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
8.1.3. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú készülék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt 14 napon belül jelezheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén ÍRÁSBAN, egyértelmű nyilatkozatával.
8.1.4. Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet visszajuttatni telephelyünkre.
8.2. A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerülő költségek a Vásárlót terhelik kivéve, egyedi megegyezés szerint, ha a Vállalkozás vállalja a visszaküldés költségeit. Az utánvéttel, portósan feladott csomagokat cégünk nem vállalja át! A visszaszállítás költségén kívül más egyéb költség nem terheli a Vásárlót.
8.3. Amennyiben a fogyasztó elállás esetén nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nme köteles megtéríteni.
Vásárlástól való elállási jog esetén az alábbi díjtáblázat alapján tudjuk elszállíttatni a készüléket:

 • 0 - 1 kg 2490 Ft (bruttó)
 • 1 - 3 kg 3490 Ft (bruttó)
 • 3 - 10 kg 4990 Ft (bruttó)
 • 10 - 20 kg 5990 Ft (bruttó)
 • 20 - 30 kg 6990 Ft (bruttó)
 • 30 - 100 kg 9990 Ft (bruttó)
 • 100 kg-tól 10990 Ft (bruttó)

8.4. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli. A visszaküldött csomagoátvételét követően jegyzőkönyv kerül kiállításra. A visszaszállított csomagnak rendelkeznie kell a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal.
8.5. Az MWorld Magyarország Zrt a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
A fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A megrendelő elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza!
8.6. Elállási joggal kapcsolatos tájékoztatás higiéniai termékkörbe tartozó termék(ek) esetén
8.6.1. A vonatkozó rendelkezések alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az online adásvétel kapcsán biztosított speciális, indokolás nélküli elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai termékek kategóriájába esik. A speciális

értékesítési formára hivatkozással való 14 napon belüli, indokolás nélküli elállási jogát tehát csak akkor gyakorolhatja e termékkör esetében, ha annak csomagolását nem bontotta meg. (pl. fehérnemű, bőrrel-testrészekkel érintkező termékek). Ha vita áll fenn a felek között annak megítélésében, hogy a termék higiéniai termék-e vagy sem, bíróság, békéltető testület jogosult eljárni.
8.6.2. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.
8.7. Jogviták rendezésére az online vitarendezési platformon van lehetőség. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU
8.8. Az MWorld Magyarország Zrt. együttműködési kötelezettséget vállal a békéltető testületi eljárásban.
8.9. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének w) pontja alapján az MWorld Magyarország Zrt. tájékoztatja a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, továbbá a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
8.10. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság beolvadásos különválás útján jogutódlással megszűnt 2016. december 31-vel. Általános jogutód a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
8.11. A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes Járási hivatalhoz fordulhatnak. http://jarasinfo.gov.hu/

Jótállás, szavatosság

JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Jótállás
7.1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.
7.2. A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén, a vásárlást igazoló számla bemutatása.
7.3. Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívülálló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve, ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.
7.4. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.
7.5. A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával, vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.
7.6. Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
7.7. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók. A jótállás időtartama alatt az Üzemeltető a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék javíttatását, amennyiben ez nem lehetséges a termék cseréjét, árleszállítását vagy a vásárlástól való elállást. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
7.8. A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy az Üzemeltető ügyfélszolgálatán tájékozódhat.
7.9. Kellékszavatossági jog
7.9.1. Hibás teljesítés esetén a/ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény alapján az MWorld Magyarország Zrt. jótállásra köteles.
7.10. Jogok a határidőn belüli jótállás alapján
7.10.1. A termékek adatlapján a MarketWorld áruházában feltüntetett időtartamú jótállást vállal a termék gyártója, amelyet a vásárló a gyártó márkaszervizében vagy a terméket a MarketWorld ügyfélszolgálatára visszajuttatva érvényesíthet.
7.11. Mentesülés jótállási kötelezettség alól
7.11.1. A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
7.11.2. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Szavatosság
7.12. A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
7.13. Hibás teljesítés esetén van lehetőség kérni a termék javítását vagy cseréjét, amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen. Ezen túl viszont van lehetőség árleszállításra vagy a vásárlástól való elállásra.
7.14. A javítást vagy cserét a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni törekedve arra, hogy a javítás vagy csere legfeljebb 15 napot vegyen igénybe. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyből egy másolatot a fogyasztónak át kell adni. Javításra az árut az eladó elismervény ellenében veszi át.
7.15. A teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény.
A Polgári Törvénykönyv szerint a jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

Kellékszavatosság
7.16. Kellékszavatosság érvényesítése
7.16.1. Ön az MWorld Magyarország Zrt. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
7.17. Jogok a kellékszavatossági igény alapján
7.17.1. Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
7.17.2. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
7.17.3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
7.18. Kellékszavatosság érvényesítésének határideje
7.18.1. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
7.19. Kellékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.19.1. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az MWorld Magyarország Zrt. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
7.20. Termékszavatosság érvényesítése
7.20.1. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
7.21. jogok a termékszavatossági igénye alapján
7.21.1. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
7.22. A termék hibásnak minősítése
7.22.1. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
7.23. Termékszavatosság érvényesítésének határideje
7.23.1. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
7.24. Termékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.24.1. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
7.25. Mentesítés a termékszavatosság kötelezettsége alól
7.25.1. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
7.25.2. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
7.25.3. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Adatvédelem

Adatvédelmi nyilatkozat

1. Az adatkezelő megnevezése

Név: MWorld Magyarország Zrt.

Székhely: 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.

Email cím: info@marketworld.hu

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64670/2013

2. A kezelt személyes adatok köre

a, A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

felhasználónév,

saját e-mail cím,

jelszó,

számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),

szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),

telefonszám

b, A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók.

c, A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küldünk a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Analytics rendszerén keresztül történik.

3. Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

a, Az adatkezelésre a www.marketworld.hu internetes oldalon (a továbbiakban: weboldal) található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.
Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

b, Az adatkezelés célja a weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. Az üzemeltető az adatokat csak a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

c, Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

d, Az adatkezelő a megadott személyes adatokat rendelés teljesítésétől eltérő célokra nem használja fel. Az adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag csak előzetes hozzájárulás esetén adja ki (hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel).

4. Az adatkezelés időtartama

a, A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart.

b, A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

c, Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

5. Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

a, Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

b, Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

Adatfeldolgozók megnevezése:

Cégnév
Cím
Tevékenység

Széll Könyvvizsgáló Kft.
8200 Vezszprém, Bajcsy-Zsilinkszky u. 8.
könyvelés

Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt.
1022 Budapest, Törökvész út. 30/A
integrált vállalatirányítási rendszer

Vision-Software Kft.
1149 Budapest, Pósa Lajos u. 51.
integrált vállalatirányítási rendszer

Kova Trans Kft.
2220 Vecsés Róder I.u.22
futárszolgálati tevékenység

SPRINTER Futárszolgálat Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 24
futárszolgálati tevékenység

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
futárszolgálati tevékenység

FOXPOST Zrt.
3200 Gyöngyös, Batsányi János u. 9.

 futárszolgálati tevékenység

6. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

a, Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Üzemeltető által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

b, Üzemeltető a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

c, Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím:
MWorld Magyarország Zrt.
1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.

E-mail: info@marketworld.hu

A Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a c, pontban elérhetőségeken keresztül.

d, A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Az adatokat az Üzemeltető a Felhasználó kérése alapján legkésőbb 3 munkanapon belül módosítja vagy törli.

e,. A Felhasználó az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat

7. E-mail címek felhasználása

a, Az üzemeltető kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.

b, Az e-mail címek kezelése elsősorban a Felhasználó azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére.

c, A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Szolgáltató csak a Felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. A Felhasználó bármikor leiratkozhat a hírlevélről.

d, A www.arukereso.hu (Allegro Group HU Kft. 1074. Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám:13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Allegro Group HU Kft a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

8. Egyéb rendelkezések

a, Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

b, Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat az üzemeltető az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

c, Az üzemeltető kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

d. Az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Szabályzatban foglaltakat.


Általános szerződési feltételek

1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI
A MarketWorld.hu
• Tulajdonosa: MWorld Magyarország Zrt.
• Telephelye: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
• Székhelye: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
• Cégjegyzékszáma: 01-10-048042; a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által kiadott
• Adószáma: 24881618-2-43
• Az internetes áruház üzemeltetője: MWorld Magyarország Zrt.

Tárhelyszolgáltató
• Tárhelyszolgáltató: RackForest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
• Telephelye: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. 3. em.
• Székhelye: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. 3. em.
• E-mail és web címe: info@rackforest.hu; www.rackforest.hu

2. ENGEDÉLYEK, TANÚSÍTVÁNYOK

• TEÁOR 4791.08 Csomagküldő internetes kiskereskedelem
• Kereskedelmi tevékenység nyilvántartási szám: 7647/2011 (Budapest Főváros IX. kerület Önkormányzata)
• Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64670/2013

3. VEVŐSZOLGÁLAT, PANASZKEZELÉS HELYE

Az MWorld Magyarország Zrt. vásárlói igényeinek kielégítésére vevőszolgálatot működtet, melyet a következők szerint érhetnek el:
3.1. Személyesen:• Cím: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33. A épület
• Ügyfélfogadási idő: hétfő - kedd – csütörtök: 9 - 18 óra; szerda – péntek: 8 - 16 óra
• Postai úton: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
3.2. Telefonon: (Ügyfélszolgálat)
• Telefon: +36-1/58-58-777

3.3. Elektronikus úton:
• E-mail: info@marketworld.hu
3.4. Vevőszolgálatunk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
• megrendelések feldolgozása;
• termékek kiszállításának megszervezése, figyelése (kiszállítás Budapesten és vidéken hétfőtől - péntekig)
• információk szolgáltatása;
• reklamációk kezelése;
• hírlevelek küldése

4. RENDELÉS

4.1. Az oldalunkon található árak bruttó fogyasztói árak.
4.2. A megrendeléseket csak írásban, a weboldalunkon - www.marketworld.hu - keresztül tudjuk elfogadni. Telefonos rendeléseket nem áll módunkban felvenni.
4.3. A regisztráció nem feltétele a rendelésnek.
4.4. A készülékeket a termék melletti 'Kosárba' gombra kattintva gyűjtheti össze. A kosár tartalmát megnézheti a felső menüben. Itt a termék típusát és árát, valamint értékét is figyelemmel kísérheti. A mennyiségi módosítását átírással, és a 'Mennyiség módosítása' gomb megnyomásával végezheti el. Amennyiben többféle terméket szeretne rendelni úgy a 'Vissza a vásárláshoz' gombra kattintva teheti meg.
A termékek rendelését a "Rendelés folytatása" ikonra kattintva tudja elindítani.
4.5. A következő lépésként egy adatlapot kell kitöltenie, melyet a számlázás illetve szállítás szempontjából kérünk. Kérjük pontos adatokat adjon meg, mert a rendeléséből készült számla azokat fogja tartalmazni.
4.6. Amennyiben cégadatot is megad a számlát automatikusan erre állítjuk ki. (A számlán a megrendelő neve nem fog szerepelni.)
4.7. Szállítási adatok: Ha megegyezik a számlázási cím a szállítási címmel, akkor a jelölő négyzet kitöltésével az automatikusan átmásolódik. Kérjük minden esetben pontos adatokat adjon meg szállítási címként, hogy a futár a lehető legkönnyebben megtalálja a megadott címet.
4.8. Fizetési adatoknál lehetősége van kiválasztani a fizetési módozatot. Személyes átvétel esetén lehetősége van a készpénzes és a bankkártyás fizetésre.
4.9. Kiszállítás esetén két fizetési megoldás közül lehet választani. Az egyik az utánvételes fizetés, valamint az előre utalás. Előre utalás esetén a küldött díjbekérő alapján tudja az utalást teljesíteni.
4.10. A megjegyzés rovatban közölheti egyéb kéréseit, szállításra vonatkozó igényeit.
4.11. Ha végzett az adatlap kitöltésével a "Következő lépés" gombra kattintson. A megrendelése itt még nem teljes. Kérjük újra ellenőrizze az adatok pontosságát, amelyet, ha szükséges, a vissza gombbal tud javítani.
4.12. Amennyiben adatait és rendelését rendben találta, úgy a „Rendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti azt. Ekkor a rendszer egy automatikus e-mail visszaigazolást küld, amely a rendelés megérkezését jelenti, és tartalmazza a rendelés sorszámát, amelyre a későbbiekben hivatkozni lehet. Abban az esetben, ha az üzemeltető 48 órán belül nem küld visszaigazolást a rendelés fogadásáról a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól.
4.13. A rendelések feldolgozása után e-mailben küldünk tájékoztatást az átvétel vagy a szállítás várható időpontjáról.
4.14. Amennyiben a megrendelt termékek között van olyan, amit rajtunk kívül álló okok miatt kiszállítani nem tudunk, alternatív terméket kínálunk fel.
4.15. Az adatbeviteli hibák javítására az ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt.
4.16. Az e-mailben küldött visszaigazolással a MWorld Magyarország Zrt. még nem fogadja el a megrendelést, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés a MWorld Magyarország Zrt-hez való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a MWorld Magyarország Zrt. nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.
4.17. Az MWorld Magyarország Zrt. a Vásárló megrendelését külön értesítő e-mail útján igazolja vissza, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. A megkötött szerződés írásban foglaltnak minősül.
4.18. Az Üzemeltető és a Vásárló között létrejött szerződés nyelve magyar. Más nyelvű szerződéskötésre jelenleg nincs lehetőség.
4.19. A webáruház a szerződést iktatja (a rendelés szám alapján) és annak tartalmát 5 évig megőrzi.

5. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

5.1. Személyes átvétel
Lehetősége van arra, hogy a megrendelt termékeket budapesti ügyfélszolgálatunkon (1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33.) személyesen, vagy az Ön által megjelölt személy vegye át. A megrendelt termék átvételének lehetséges időpontjáról, a termék beérkezését követően automatikus e-mailt küldünk a megadott e-mail címre.
Ügyfélszolgálat címe:

 • H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33./A

Ügyfélszolgálat nyitvatartási idő:

 • hétfő - kedd – csütörtök: 9-18 óra
 • szerda – péntek: 8 - 16 óra

5.2. Házhozszállítás
A házhozszállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítási módozatot külön szolgáltatásként van lehetőség megrendelni, amely a rendeléshez kapcsolódó számlán külön tételként fog megjelenni. A szállítás Magyarország egész területén hétfőtől péntekig, munkanapokon és munkaidőben történik. A megrendelt termékek kiszállítását futárszolgálattal végezzük.
5.3. Az áruházban megrendelt termékeket (kérjük feltétlenül tüntesse fel a pontos címet és elérhetőségeit) - a megadott határidőn belül kérésére, megbízott futárszolgálattal házhoz szállíttatjuk. Az előzetesen jelzett időpontban át nem vett terméket, a kézbesítést a következő munkanapon kíséreljük meg.
5.4. Kis méretű termékek rendelése esetén 48 órán belül, nagyháztartási gépek esetében 72 órán belül, raktárkészlettől függően, vállaljuk a termék kiszállítását.
5.5. Csomagolási költséget nem számolunk fel, a szállítási költség azonban a vásárlót terheli.
5.6. Csomagátvétel FoxPost csomagautomatában
FoxPost csomagautomatákba történő szállítás esetén a helyszíne csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. FoxPost automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 25 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a legnagyobb rekesz méretét, amely 60 x 36 x 62 cm nagyságú csomag befogadására alkalmas. A csomag automatába történő elhelyezésről a szolgáltató SMS üzenet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez.
5.7. Csomagátvétel MPL csomagautomatában
MPL csomagautomatába történő szállítás esetén a helyszínen csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. MPL automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 20 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a 50x31x35 cm-es méretet. A csomag automatába történő elhelyezésről a szolgáltató SMS üzenet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez. A csomagot 2 napig kerül tárolásra az automatában.
5.8. Csomagátvétel Coop – MOL PostaPonton
A rendelt termék szállítása kérhető Coop és MOL PostaPontokra. A MOL PostaPontok 24 órában, míg a Coop PostaPontok 12 órás nyitvatartással működnek. A csomagok mérete nem haladhatja meg a 20 kg-ot. A csomagokra 5-10 napos várakozási idő kérhető, és a csomag beérkezéséről a szolgáltató SMS-ben vagy e-mail küld értesítést.
5.9. Csomagátvétel postahivatalban
A postára rendelt csomagok súlya maximum 30 kg, és a csomag legkisebb oldalának mérete maximum 12x17,5 cm, leghosszabb mérete maximum 200 cm lehet, és a hosszúság + szélesség + magasság együttesen nem haladhatja meg a 300 cm-t. Postahivatalokban készpénzes és bankkártyás fizetési is megoldott. A csomag átvételéről a szolgáltató SMS-t vagy e-mailt küld, és az értesítést követően 5 nap áll rendelkezésre a csomag átvételére.
5.10.  Szállítási díjak
Több termék együttes rendelése esetén a rendszer a legdrágább szállítási költséggel rendelkező készüléket veszi alapértelmezettnek.
Szállítási költségeink Magyarország egész területére vonatkoznak, és minden esetben a kosárban jelzett szállítási költség a mérvadó.

 • FoxPost, MPL csomagautomatába történő szállítás (nem minden termék rendelhető ezekkel a szállítási módokkal) 799 Ft
 • PickPackPont, MPL Postapont és Postán maradó szállítás (nem minden termék rendelhető ezekkel a szállítási módokkal) 999 Ft
 • Minden egyéb kisgép (háztartás, barkács stb.) házhozszállítása futárszolgálattal 999 Ft
 • Főzőlap, mikrohullámú sütő házhozszállítása 999 Ft
 • Tűzhely, sütő, mosogatógép házhozszállítása 999 Ft
 • Hűtő, mosógép, szárítógép házhozszállítása 999 Ft
 • Side by Side hűtőszekrény házhozszállítása 999 Ft

A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek.
5.11. Vásárlónak vállalnia kell a kiszállított termék átvételét, és azt aláírással szükséges igazolnia.  Átvételkor meg kell győződni arról, hogy a rendelt termék került kiszállításra a megrendelt mennyiségben és minőségben. A mennyiségi és az azonnal észlelhető minőségi kifogását (pl. sérült doboz), haladéktalanul jelezze a szállítónak, aki jegyzőkönyvet fog készíteni. Elmaradt jegyzőkönyv hiányában utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
5.12. Az átvétel előtt mindig vizsgálja meg a futár jelenlétében, hogy a küldemény csomagolásán látható-e sérülés, benyomódás, a csomag bontatlan állapotban van.
A futár a helyszínen maximálisan 5 percet tud várni. A csomag tartalmi ellenőrzésére, szétszedésre/beüzemelésre/összerakásra, telepítésre stb. nincs lehetőség.
Amennyiben a csomag külsőleg sérült, a futár kérésre megvárja a felbontást és szükség esetén jegyzőkönyvet vesz fel. Reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha arról jegyzőkönyv készült a futár jelenlétében.
5.13. Amennyiben nincs lehetőség a terméket kibontani és a készülék sérült, kérjük jelezze a sérülés tényét az átvétel napján az info@marketworld.hu e-mail címre.

6. SZÁMLÁZÁS, FIZETÉSI MÓDOK

6.1. A számlát minden esetben a MarketWorld webáruház tulajdonosa, az MWorld Magyarország Zrt. állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és a szállítási költséget.
6.2. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül van lehetőség választani.
• Készpénz: Kiszállítás alkalmával, az áru átvételekor a szállítónál készpénzben, a kiállított számla alapján. Ügyfélszolgálaton történő átvételnél az ügyfélszolgálati irodában készpénzben vagy bankkártyával. (Visa; Visa Electron; Master Card; Maestro; V Pay)
• Átutalással: A kiszállítást megelőzően banki átutalással az MWorld Magyarország Zrt.bankszámlájára, előlegbekérő alapján.
• Online bankkártyás fizetés: A rendelés véglegesítése után, az OTP portáljára irányítva van lehetőség online bankkártyás fizetésre.

7. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Jótállás
7.1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.
7.2. A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén, a vásárlást igazoló számla bemutatása.
7.3. Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívülálló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve, ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.
7.4. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.
7.5. A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával, vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.
7.6. Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.
7.7. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók. A jótállás időtartama alatt az Üzemeltető a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék javíttatását, amennyiben ez nem lehetséges a termék cseréjét, árleszállítását vagy a vásárlástól való elállást. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
7.8. A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy az Üzemeltető ügyfélszolgálatán tájékozódhat.
7.9. Kellékszavatossági jog
7.9.1. Hibás teljesítés esetén a/ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény alapján az MWorld Magyarország Zrt. jótállásra köteles.
7.10. Jogok a határidőn belüli jótállás alapján
7.10.1. A termékek adatlapján a MarketWorld áruházában feltüntetett időtartamú jótállást vállal a termék gyártója, amelyet a vásárló a gyártó márkaszervizében vagy a terméket a MarketWorld ügyfélszolgálatára visszajuttatva érvényesíthet.
7.11. Mentesülés jótállási kötelezettség alól
7.11.1. A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
7.11.2. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Szavatosság
7.12. A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
7.13. Hibás teljesítés esetén van lehetőség kérni a termék javítását vagy cseréjét, amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen. Ezen túl viszont van lehetőség árleszállításra vagy a vásárlástól való elállásra.
7.14. A javítást vagy cserét a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni törekedve arra, hogy a javítás vagy csere legfeljebb 15 napot vegyen igénybe. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyből egy másolatot a fogyasztónak át kell adni. Javításra az árut az eladó elismervény ellenében veszi át.
7.15. A teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény.
A Polgári Törvénykönyv szerint a jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

Kellékszavatosság
7.16. Kellékszavatosság érvényesítése
7.16.1. Ön az MWorld Magyarország Zrt. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
7.17. Jogok a kellékszavatossági igény alapján
7.17.1. Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
7.17.2. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
7.17.3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
7.18. Kellékszavatosság érvényesítésének határideje
7.18.1. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
7.19. Kellékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.19.1. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az MWorld Magyarország Zrt. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
7.20. Termékszavatosság érvényesítése
7.20.1. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
7.21. jogok a termékszavatossági igénye alapján
7.21.1. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
7.22. A termék hibásnak minősítése
7.22.1. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
7.23. Termékszavatosság érvényesítésének határideje
7.23.1. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
7.24. Termékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei
7.24.1. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.
7.25. Mentesítés a termékszavatosság kötelezettsége alól
7.25.1. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
7.25.2. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
7.25.3. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

8. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

8.1. Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg.
8.1.1. A vásárló (kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az áru átvételét követő 14 napon belül (naptári nap) indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik, mely a vállalkozás és a fogyasztó között létrejött szerződésre vonatkozik.
8.1.2. A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.
8.1.3. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú készülék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt 14 napon belül jelezheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén ÍRÁSBAN, egyértelmű nyilatkozatával.
(Nyilatkozat minta)
8.1.4. Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet visszajuttatni telephelyünkre.
8.2. A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerülő költségek a Vásárlót terhelik kivéve, egyedi megegyezés szerint, ha a Vállalkozás vállalja a visszaküldés költségeit. Az utánvéttel, portósan feladott csomagokat cégünk nem vállalja át! A visszaszállítás költségén kívül más egyéb költség nem terheli a Vásárlót.
8.3. Amennyiben a fogyasztó elállás esetén nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nme köteles megtéríteni.
Vásárlástól való elállási jog esetén az alábbi díjtáblázat alapján tudjuk elszállíttatni a készüléket:

 • 0 - 1 kg 2490 Ft (bruttó)
 • 1 - 3 kg   3490 Ft (bruttó)
 • 3 - 10 kg 4990 Ft (bruttó)
 • 10 - 20 kg 5990 Ft (bruttó)
 • 20 - 30 kg 6990 Ft (bruttó)
 • 30 - 100 kg 9990 Ft (bruttó)
 • 100 kg-tól 10990 Ft (bruttó)

8.4. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli. A visszaküldött csomagoátvételét követően jegyzőkönyv kerül kiállításra. A visszaszállított csomagnak rendelkeznie kell a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal.
8.5. Az MWorld Magyarország Zrt a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
A fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A megrendelő elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza!
8.6. Elállási joggal kapcsolatos tájékoztatás higiéniai termékkörbe tartozó termék(ek) esetén
8.6.1. A vonatkozó rendelkezések alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az online adásvétel kapcsán biztosított speciális, indokolás nélküli elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai termékek kategóriájába esik.  A speciális értékesítési formára hivatkozással való 14 napon belüli, indokolás nélküli elállási jogát tehát csak akkor gyakorolhatja e termékkör esetében, ha annak csomagolását nem bontotta meg. (pl. fehérnemű, bőrrel-testrészekkel érintkező termékek). Ha vita áll fenn a felek között annak megítélésében, hogy a termék higiéniai termék-e vagy sem, bíróság, békéltető testület jogosult eljárni.
8.6.2. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.
8.7. Jogviták rendezésére az online vitarendezési platformon van lehetőség. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU 
8.8. Az MWorld Magyarország Zrt. együttműködési kötelezettséget vállal a békéltető testületi eljárásban.
8.9. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének w) pontja alapján az MWorld Magyarország Zrt. tájékoztatja a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, továbbá a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
8.10. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság beolvadásos különválás útján jogutódlással megszűnt 2016. december 31-vel. Általános jogutód a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
8.11. A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes Járási hivatalhoz fordulhatnak. http://jarasinfo.gov.hu/

9. FELELŐSSÉGKORLÁTOZÁS

9.1. A webáruházon keresztül történő vásárlásnál a vásárló elfogadja az Internet lehetőségeit, és korlátait. A MWorld Magyarország Zrt. az oldalon megjelenő képekért és leírásokért felelősséget nem vállal.
9.2. A vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie. A MWorld Magyarország Zrt. nem felel a vis majorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért (vírus, szoftverhiba, illetve internetes hiba).
9.3. Amennyiben az MWorld Magyarország Zrt. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor az MWorld Magyarország Zrt. nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.
9.4. Az MWorld Magyarország Zrt. jogosult, a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani.

10. ÉRVÉNYESSÉG

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a MarketWorld webáruházon keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

11. REGISZTRÁCIÓ

11.1. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. A regisztráció írásban, az MWorld Magyarország Zrt. honlapján keresztül, egy online adatlap kitöltése és elküldése útján történik, melynek feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzletszabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A regisztráció nem feltétele a vásárlásnak, a megrendeléshez adott e-mail cím alapján a felhasználói fiók automatikusan létrehozásra kerül, és erről a megadott e-mail címre visszaigazoló levél kerül kiküldésre.
11.2. A MWorld Magyarország Zrt. jogosult visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs adatlapon, vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. A MWorld Magyarország Zrt. jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve megrendelés esetén) a felhasználó részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.
11.3. Korábban már regisztrált felhasználóink akár a kosár összeállítása előtt, akár utána a „Belépés” funkcióval, felhasználónevük és jelszavuk beírásával tudnak bejelentkezni.
11.4. A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor törölheti, vagy töröltetheti, ha azt írásban jelzi az info@marketworld.hu e-mail címen, vagy a 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33. címre lemondó levelet küldve. A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodószervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el. Jogosultság vagy felhatalmazás hiányában eljárószemély tevékenységére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény álképviseleteiről szóló szabályai alkalmazandók.